|

Planera för 80+

Dela

När kommunen och MBAB påbörjade arbetet med den gemensamma exploateringen av Syrenvägen/Nybovägen i Grönhögen planerades både för äldreboende och förskola. I den nu föreslagna planen som är ute på samråd tänker man enbart förskola. Vi behöver både och.

Åsikterna om vad som behövs är många, utan tvekan är en stor del av befolkningen på södra Öland årsrika. Här lite om befolkningsstatistiken i våra sydligaste socknar. Vi ligger rätt stadigt så länge nya bostäder lyser med sin frånvaro. Förutom bostäder och lägenheter bör det planeras för någon slags biståndsbedömt boende.

När äldreomsorgsplanen var ute på remiss funderade jag såhär: På äldre dagar

Vi får höra att det finns ingen kö. Vad ska de köa till? Det finns inget att välja på söder om Mörbylånga. De flesta väljer därför att bo kvar med hemtjänst. Flyttkedjan står still. En kombination av servicelägenheter med matsal och äldreboende kan vara en bra lösning. Då vore Syrenvägen/Nybovägen en bra placering, kanske den bästa i hela Grönhögen. För att det ska bli möjligt behöver det finnas med i detaljplanen. Bättre att ha med möjligheten nu än att planera bort den.

close

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts

One Comment

  1. Precis så har vi resonerat i flera år men det”biter” inte på politikerna! Troligare stt det kommer att behövas lägenheter för äldre på sydöland än förskola i Grönhögen de “närmaste åren”. Men, vem vill bygga nytt nu i dessa tider???

Leave a Reply

Your email address will not be published.