Inköpt av kommuner

Cosmic Sea C371 50x40cm ©2014 Eva Dillner. Inköpt av Eksjö kommun
Cosmic Sea C371 50x40cm ©2014 Eva Dillner. Inköpt av Eksjö kommun

När jag ställde ut i min egen hemkommun på Eksjö museum “Naturen i förvandling” landade deras val på Cosmic Sea, som jag målat i Torredembarra med SWEA Art.

Den sjunkna ekan. C318 70x50cm ©2010 Eva Dillner. Inköpt av Ydre kommun. "Den "passar" Ydre då många här är mycket roade av båtar och fiske. Många som säger sig vara ovana vid konst upplever också en tillfredsställelse då de plötsligt i något som de trodde var non-figurativt upptäcker ekan! Den är en utmärkt "mingeltavla", "tänke-tavla" som kan ge lite liv vid kommunens nya ljusa vackra sammanträdesrum."
Den sjunkna ekan. C318 70x50cm ©2010 Eva Dillner. Inköpt av Ydre kommun. “Den “passar” Ydre då många här är mycket roade av båtar och fiske. Många som säger sig vara ovana vid konst upplever också en tillfredsställelse då de plötsligt i något som de trodde var non-figurativt upptäcker ekan! Den är en utmärkt “mingeltavla”, “tänke-tavla” som kan ge lite liv vid kommunens nya ljusa vackra sammanträdesrum.”

Mitt första inköp av en kommun: Ydre kommun har köpt tavlan C318 Den sjunkna ekan

“Den “passar” Ydre då många här är mycket roade av båtar och fiske. Många som säger sig vara ovana vid konst upplever också en tillfredsställelse då de plötsligt i något som de trodde var non-figurativt upptäcker ekan! Den är en utmärkt “mingeltavla”, “tänke-tavla” som kan ge lite liv vid kommunens nya ljusa vackra sammanträdesrum.”


Gnosjö kommun har varit en flitig inköpare av min konst, det hjälper att ställa ut på flera platser i en region. Jag ställde ut med Gislaveds konstförening, därefter på Gummifabriken i Värnamo, och till sist i kommungallerit i Gnosjö.  De två sista verken i galleriet köptes in för det nya miljö- och byggkontoret.


Från utställningen Tidlös på Gummifabriken i Värnamo köpte kommunen in tre verk. 


B230 61x61cm 24x24" ©2009 Eva Dillner. Inköpt av Årjängs kommun
B230 61x61cm 24×24″ ©2009 Eva Dillner. Inköpt av Årjängs kommun
A189 96x96cm ©2012 Eva Dillner. Akryl på duk. 11000 kr inkl moms
A189 96x96cm ©2012 Eva Dillner. Akryl på duk. 11000 kr inkl moms

Från min utställning på Galleri Passagen i Årjäng köpte kommunen in verket till vänster. Inte lätt för en engagerad kultursekreterare att få pengarna att räcka i en liten kommun. Jag passade på att fråga, om du haft obegränsat med pengar, vad hade du valt då? Verket till höger, kom svaret omedelbart.


Offentlig utsmyckning 

När Friluftsfrämjandet flyttade in i nya lokaler i Kvarnarp tillsammans med Naturskyddföreningen gick uppdraget till mig att skapa konst på mörkläggningsgardinerna. Medan jag målade tänkte jag på våra torsdags- och tillsynsvandringar. Hur vi bubblar och pratar om allt mellan himmel och jord. Den sociala gemenskapen. Den vackra och skiftande naturen. Den underbara känslan av frisk luft och motion. Upplevelserna vävde sig in i måleriet.


Inköpt av konstföreningar


Inköpt av företag