Bortom förnekelsens dimmor av Eva Dillner 2018

Åttonde boken är min kortaste hittills, en essens av allt jag läst och funderat över de senaste åren. Bortom förnekelsens dimmor syftar förstås till hur samhällsdebatten är allt annat än sund. 

Jag träffar på fler och fler vanliga medborgare som, likt jag,  sitter och plöjer igenom digra texter om ekonomi, historia, politik, migration, religion och så vidare… som aldrig tidigare engagerat sig i politiken eller sam­hällsbygget. Den litteratur som jag skulle förvänta mig att politiker och journalister är insatta i ­men för få är det,­ så det blir upp till medborgarna att läsa in sig på för dem helt främmande områden. 

Jag har läst mängder med böcker, följt bloggar, debatter och inlägg och flitigt delat och diskuterat i sociala medier. Jag har faktiskt läst partiernas program på deras egna hemsidor och inte bara förlitat mig på journalisters eller vänners intryck. Skillnaderna kan vara rätt stora. De flesta har varken intresse eller tid att göra det. I boken har jag försökt fånga det väsentliga, varvat med mina egna funderingar och slutsatser. Texten är kort, endast 75 sidor, i lättläst 11pt Georgia.

Bortom förnekelsens dimmor
© 2018 EVA DILLNER
Förlag Divine Design
ISBN 978-91-980387-1-2
Boken är 152×229 mm
Inbunden med mjuka pärmar, 86 sidor. 
978-91-980387-6-7 e-bok samt Kindle 
978-91-980387-8-1 ljudbok

Röster om boken…

EN BOK I FÖRNUFTETS ANDA ALLA BORDE LÄSA. Boken är en handbok i hur vettig politik borde bedrivas och hur skadlig politik skadat vårt land. Den är dessutom skrivet på ett lättbegripligt sätt och kan således omprogrammera politiskt korrekta individer till att bli normalt kritiskt tänkande individer igen. Det här är författarinnan Eva Dillners 8:e bok, och den är minst sagt mycket slagkraftig. Det är dessutom en bok som bygger på källhänvisningar vilket gör att man kan betrakta den som närmast akademiskt skriven, eftersom man kan följa upp den aktuella forskningen. 
Ian Fernheden
Läs hela recensionen i Tidskriften Oberoende Förnuft
En helt fantastisk bok, beskriver helt situationen i världen och i Sverige. Många gånger blir man förb…ad när man läser om hur de styrande och media har förstört vårt land och delat ut våra skattepengar till höger och vänster i enorma summor. Du borde skicka denna bok till alla partiledare, särskilt Löfven och Morgan Johansson som överlägset vägrat utredningar och insatser. Jag kommer att rekommendera denna bok till alla mina bekanta! En bok att vara stolt över, Eva! Med dina kunskaper verkar alla förklaringar så enkla och självklara, allt du berättar är också sånt som man själv har gått och funderat på, ibland har man undrat om det är sig själv det är fel på!
Ulf Carlsten
En storögd betraktelse av ett land i förfall. Dillner betar skarpögt av område efter område i något som skulle kunna vara basen för ett modernt partiprogram. Hon höjer även blicken för att betrakta hur Sverige berörs av EU och Nato. Dillner inte bara ser vad andra inte ser, hon vet också hur saker ska fixas, som den lösningsorienterade näringslivskvinna hon är. Dillner förfasar sig över de många officiella lögnerna som upprätthålls av medierna och över hur passiva och rädda svenskarna har blivit under hennes frånvaro. Hon ser den individuella friheten beskäras och inskränkas, samtidigt som höga skatter och bidrag som strösslas över osunda och skadliga verksamheter – som den växande asylindustrin – bidrar till att vikingaskeppet Sverige gått i kvav.
Arne Weinz, författare av Perfekt Storm och Landet som ingen ägde.
Man måste själv läsa sig fram till sanningen inom en mängd olika områden då politiker och massmedier sviker. Så sammanfattar jag Eva Dillners utmärkta lilla bok Bortom förnekelsens dimmor, utgiven på Divine Design. På bara 77 sidor avverkar Eva 37 kapitel. Ämnena är många, men som en röd tråd genom boken går gammelmediernas svek, migrationens totalfiaskon, politikernas skönmålningar och den uppenbara bristen på kunskap, fakta och sanning. Bilden av ett Sverige på väg åt fel håll är uppenbar, vilket framgår redan i bokens första mening. Bortom förnekelsens dimmor kan ses som en praktisk handbok om hur du skaffar dig nödvändig kunskap om de akuta problemen i en värld i så snabb förändring att ingen kan veta allt, inte ens det mesta.
Staffan Lagerström, journalist/fotograf som bloggar om södra Öland på Alvarsamt.
Kanonbra! Budskapet är så enkelt och klockrent. Varenda svensk borde läsa. Det är en fördel, tror jag, att boken inte är så “tjock” och att språket är “enkelt” (vilket inte är så enkelt som man tror – det är en bedrift). Det gör den lättläst och lätt att sätta tänderna i. Det här borde bli en kioskvältare!
Eva Lindberg, Eksjö
Jättespännande läsning och jag lär mig jättemycket. Du har en väldigt bra svenska! Många saker jag själv gått omkring och muttrat över. Väldigt intressant med tanke på all litteratur du studerat och att det är frågor som engagerar många just nu.
K
Debattinlägg. Konstnären, civilingenjör Eva Dillner, nu permanent bosatt på Öland har nyligen på det egna förlaget “Divine Design” publicerat sin åttonde bok, “Bortom förnekelsens dimmor“. Det är ett läsvärt debattinlägg om aktuella samhällsproblem (75 sidor) som tar sin utgångspunkt i frågan – Vad måste till för att få ordning på torpet? (läs Sverige).
Bo G Lundberg
Eksjö-Tidningen oktober 2018
En tunn bok på endast 75 sidor, men med tjockt innehåll.
Journalisten Merit Wager lyfts fram, Johan Westerholm på ledarsidorna.se, P Jonasson som på eget bevåg gjorde en undersökning om utlänningar och sexualbrott, K-O Arnstberg med Gunnar SandelinTino Sanandaji, norskan Hege Storhaug för att nämna några.
Bland forskare är det främst  Paul Collier som lyfts fram.
Harriets blogg 25/7/2022

Om författaren

Internationellt yrkesverksam konstnär, författare och terapeut som specialiserat sig på kreativa och terapeutiska processer för inspiration och transformation. Jag har bott större delen av mitt liv utomlands, 30 år i USA och 2 år i Frankrike. Sedan 1998 bosatt i Eksjö. Sommaren 2018 gick flyttlasset till Öland.

Hösten 1990 var jag utbränd. När jag blev friställd våren 1991 började jag studera terapi och personlig utveckling för min egen skull. Jag lärde mig hitta tillbaka till livet och är utbildad av pionjärer inom branschen i USA och Europa. Sammanlagt motsvarar mina studier av alternativa terapier en högskoleexamen i ämnet.

Tidigare arbetade jag med resultatinriktad projektledning och organisationsförändringar där medarbetare fick större inflytande och ansvar. Jag är i grunden civilingenjör. Jag skriver både på engelska och svenska. Mina böcker är en kombination av livsberättelse och fakta, jag använder mitt eget liv som grund. Mestadels skriver jag för att förstå, för att skapa klarhet i mina egna tankar såväl som för läsaren. Jag vill inspirera till ett annat perspektiv.

Det här är min åttonde bok. Varje skrivprojekt har levt sitt eget liv. Första boken sammanfattade allt jag lärt mig om energi i rörelse, det vill säga känslor. Andra boken blev min egen terapeutiska berättelse. I den tredje funderade jag, mestadels om relationer och organisationer. Den fjärde blev en ljudbok, inspelad i nuet, som ett enda långt Eva Party (som Tupperware, fast Eva kommer och berättar om sitt liv, sina böcker, sitt skapande). I den femte uppmuntrade jag till klivet ut i det okända. Den sjätte handlade om mellanrummet, text varvat med konst och den sjunde blev ett utforskande av hur man kan leva på sin konst.

Kapitel

Ett misslyckat experiment – Egen kraft eller beroende – Läs på – Schengen – Identitet – EU – Nära och naturligt – Behöver vi bli fler – Enkla jobb – Skolan – NATO – Språk – Värdighet – Tillfällig hjälp är inte livstids försörjning – Asylindustrin – Importerade problem – Godnatt turist-Sverige – Idyllen som försvann – Bomber och granater – En fredskår – Att ställa krav – Tiggeri – Kvinnofrid – Starka berättelser – Kvinnans roll förändras – Isbrytare – De är inte ensamma – Ingen är så svensk som en utlandssvensk – Individens kraft – Egen härd är guld värd – Skatterna slösas bort – Företagen är motorn i svensk ekonomi – Återvandring – Besluten som skapar framtiden – När friheten försvinner

Läs första delen av boken…

Första delen av Bortom förnekelsens dimmor av Eva Dillner