Studiecirkel på gång för alla skrivsugna

Dela

Smålandstidningen 20 september 2006

Har du alltid drömt om att bli författare men aldrig vågat att ta steget? Till hösten finns nu möjlighet att bli inspirerad och få tips i hur man kommer igång med sitt skrivande. AnnKatrin Lennartsson, Medborgarskolan, och författarinnan Eva Dillner anordnar nämligen skrivarstudio i Nässjö.

Studiecirkel på gång för alla skrivsugna

NÄSSJÖ När regn och rusk sakta intar vårt avlånga land är det alltid skönt att krypa upp i en fåtölj och läsa en bra bok. Nu finns chansen att inspireras och få hjälp till att skriva den där boken istället, när Medborgarskolan i Nässjö anordnar skrivarstudio.
Bloggar, biografier, ljudböcker, ansökningar och presentationer. Det är just nu mode att skriva i alla dess former, vilket studieförbundet Medborgarskolan i Nässjö nu hakar på. – Det har blivit en grej att kunna skriva och uttrycka sig, en trend helt enkelt, säger AnnKatrin Lennartsson, verksamhetsansvarig på Medborgarskolan. Till hösten drar studieförbundet igång en skrivarstudio, där tanken är att få deltagarna att ”komma igång” och våga ta steget fullt ut att börja skriva. – Det är ofta man hör folk säga att ”jag kan inte skriva men jag vill”, berättar AnnKatrin.

Författarhjälp Tillsammans med författarinnan Eva Dillner, som blir ledare för studion, ska nu Medborgarskolan råda bot på skrivkrampen och inspirera till all sorts skrivande. – Det är inte meningen att man ska komma hit och skriva en bok. Vårt fokus ligger mer i processen att komma igång och utveckla det individuella skrivandet, förklarar Eva. – Skrivarstudion är öppen för alla oavsett nivå eller bakgrund, fyller AnnKatrin i. Båda är de överens om att det absolut finns dolda författartalanger lite varstans i samhället som bara inte vågat att ta steget fullt ut med sitt skrivande. Eva är själv ett lysande exempel på en dold talang som av en slump blev författare. – Jag bröt fotleden när jag klippte gräset och blev mer eller mindre ”bunden” till hemmet i sex veckor. Tanken på att skriva hade funnits där sedan länge men just då blev det tillfälle och nu är jag inne på min femte bok.
Inspelad direkt Hennes fjärde bok skrevs på ett något annorlunda sätt. Den spelades nämligen in som ljudbok, utan att finnas i textformat innan. – Jag köpte lite utrustning och så spelade jag in den direkt, där och då. Hela boken spelades in inom en vecka och det blev nästan 8 timmar. Skrivarstudion drar igång lite senare i höst, så snart fler deltagare strömmat till. – Det krävs ett visst antal deltagare för att det ska gå ihop sig. Just nu saknas det fyra, fem stycken för att vi ska dra igång, berättar AnnKatrin Lennartsson.
Stefan Krantz stefan.krantz@smt.se 0380-138 00
Bild: EVELINA MÖRNEFÄLT

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts