Livs levande Eva

Dela

Smålandstidningen 15 augusti 2006

Eva Dillner i Eksjö bryter ny mark genom att ge ut ljudboken ”Livs levande Eva” i mp3-format, det vill säga med en teknik där ljudfilerna komprimeras till omkring en tiondel av storleken jämfört med om det skulle ges ut på cd. Filerna blir även lättare att skicka över Internet och kan sedan avlyssnas i en liten spelare som tar detta format.Idén till ljudboken föddes en sommarkväll för ett år sedan. ”Du har en underbar röst, varför gör du inte en ljudbok” sa en man till Eva. 
En ljudbok direkt i mp3-format har Eva Dillner kommit med och därmed bryter hon ny mark. Innehållet är intressant genom att hon entusiastiskt delar med sig av sina erfarenheter i livet.
Bild: ÅKE NILSSON

Eva från Eksjö bryter ny mark

EVA DILLNER ”Livs levande Eva”
(Divine Design)

BOKTIPSET

”LIVS LEVANDE EVA” kom ut i slutet av juni. Efter bara en vecka låg den femma på bibliotekens lista av mest lånade ljudböcker.  – Boken är inspelad i nuet, utan manus, fritt från hjärtat, berättar Eva Dillner. Flödet i berättelsen blir verkligt på ett helt annat sätt än att först skriva och redigera, sedan göra cd och till sist gå till mp3.
Mycket handlar om livets flöden och man kan säga att det egentligen är en kurs som deltagaren kommer till. För att ta till sig innehållet är det inte fel att befinna sig i ett avslappnat tillstånd. Man ska definitivt inte lyssna på det i bilen eller med ett halvt öra, det är ett som är säkert. Här krävs uppmärksamhet, man ska kunna slappna av, kanske ska vederbörande rent av ligga ner för berättelsen varvas med meditationer.
– Det här är alltså en kurs i livets flöden, att lyssna på sitt inre, och vi behöver inte pressa oss fram.
– Vi har tappat kontakten med vår vår magkänsla, vi har i stället lärt oss att lyssna till huvudet och logiken är som om det är det enda.
– Visst är logiken viktig, den vänstra hjärnhalvan är betydelsefull i mångt och mycket i det vi gör, men det vi glömt bort är att också ha ett flöde, vi behöver nämligen både och. I västvärlden kan vi det här med struktur, ha ett mål, vara duktiga och effektiva, men vi har glömt bort att låta intuitionen få en plats i det hela, anför Eva.
Det finns här en möjlighet för individen att vidareutvecklas, man måste våga ta fram det okända och den vi var ämnade att vara, och då blir vi bättre och bättre.  Boken, som är på över sju timmar, innehåller det mesta och Eva gör en mycket bra inledning där lyssnaren knappast kan undgå att bli intresserad. Hon talar om graalen och Indiana Jones, om en inre resa till dofter, smaker, känslor, visioner och ljud. Här finner vi meditation i toner, hu-sång, andnings- och rörelseövningar. Hon berättar om utbrändhet, visionen om ett hus på landet och hur hon flyttade till Paradis någon mil söder om Eksjö. Sist, men inte minst  delar hon med sig av sina funderingar och tankar om relationer.
Eva Dillner har skrivit tre böcker på engelska och den första handlade om livsterapi och att hitta tillbaka till livet efter utbrändhet. Sedan kom hennes egen terapeutiska berättelse.
– Men det var egentligen inte meningen att ge ut den, boken kunde lika gärna hamnat i papperskorgen. Men terapikollegornas entusiasm över innehållets läkande kraft tippade vågskålen.
Bok numer tre kom ut för ett år sedan och den handlar om att utforska möjligheterna i relationer och organisationer. Under hösten gjorde Eva en längre resa ut i Europa för att marknadsföra boken vilket hon lyckats bra med.
Eva Dillner är född och uppvuxen i Sverige men flyttade till USA och blev kvar där i 30 år men återvände i slutet av 1990-talet. För den som är nyfiken på ljudboken finns det en timme av den utlagd på hemsidan www.divinedesign.nu – man kan lyssna direkt i datorn eller via iPod/mp3-spelare. Lokalt håller Eva en del kurser, bl a Frigörande Dans på tisdagkvällar i Olssons Hus, till hösten blir det skriv- och samtals-cirklar i Nässjö.
Göran Engström goran.engstrom@smt.se 0381-13200

close

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.