Bokmaskiner och författarförlag

Dela

Långt innan jag skrivit min första bok hade jag i åtanke att den skulle ges ut av Hay House. Så när manuset började bli färdigt surfade jag in på deras hemsida för att se hur de ville ha min ansökan. Döm om min förvåning, vid senaste styrelsemötet hade de beslutat att bara ta emot manus som kom via en litterär agentur. Så mycket för mina drömmar!
Samtidigt hade min inre krets av kollegor fått ta del av manuset och kom med många bra synpunkter. En undrade hur jag tänkt ge ut boken och om jag hade hört talas om Author House? Märkligt hur universum hjälper till…
Author House, eller 1stBooks Library som de då hette, är ett så kallat författarförlag, eller bokmaskin. De hjälper dig att ge ut och sälja boken, men du får betala för deras tjänster. Bokmaskiner har ingen invalskommitté. Till skillnad från traditionella förlag, som bekostar hela kalaset, behöver de inte bekymra sig om din bok håller måtter eller ens är intressant läsning. Du bestämmer själv att din bok är färdig att komma ut och anlitar författarförlaget att hjälpa dig.
Hur de olika bokmaskinerna fungerar och vilka tjänster de erbjuder varierar. Eftersom utbudet ständigt förändras är det bättre att jag ger dig söktips, i stället för att försöka summera kostnader här.

www.authorhouse.co.uk
www.bokutgivning.se
www.vulkan.se
www.bokmaskinen.se
www.podium.nu

Det finns säkert flera.

En liten varning. Håll koll på dina kostnader. Det är jättelätt att beställa alla tjänster de erbjuder och inte få så mycket för dem. Om du håller dig till bastjänsterna och fixar resten med hjälp av vänner och bekanta kan du få ut din bok till en rimlig penning.

De flesta tar betalt för att din bok går att beställa genom dem. En del per år, en del per månad. Vissa är billiga, vissa dyra. Räkna ut hur många böcker du måste sälja för att betala de löpande distributionskostnaderna.

close

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.