Samråd vindkraftverk Utgrunden i Kalmarsund

Dela

Marcon Wind Power AB söker tillstånd via samråd för nya vindkraftverk vid Utgrunden i Kalmarsund. Utgrunden II omfattar ett verksamhetsområde på ca 26 km2. Projektet kommer att bestå av upp till 17 vindkraftverk med en totalhöjd om upp till 275 meter. Kortaste avstånd till fastlandet från projektområdet är ca 9 km och till Öland är det ca 5 km. De närmaste orterna på fastlandet respektive Öland är Bergkvara och Degerhamn. För att synpunkter ska kunna beaktas vid en ansökan till miljödomstolen ska de ha fått dina synpunkter senast den 21 december 2021. Svar skickas in till: info@marcon.se Kopiera gärna kommunen. Att skriva insändare lyfter frågan, men påverkar inte beslutet. Därför är just synpunkterna till samrådet så viktiga.

Eftersom jag nyligen skickat in synpunkter för industriparken Aurora mellan Öland och Gotland har jag samlat på mig en hel del referensmaterial. I dokumentet klickar du bara på länkarna – använd de referenser du vill föra fram. Vitsen med att allmänheten kan skicka in synpunkter är att vi alla tillför olika perspektiv. Det är upp till var och en vad man vill fokusera på.

Dessutom kan dessa referenser vara till nytta:

Sevärda dokumentärer

Uppföljning Aurora… Ölandsbladet tog in min insändare Kvarnen är bara till nytta när det är malbörd och förra veckan var det videointervju med Staffan Lagerström från bloggen Alvarsamt. När den redigerats länkar jag ut den i nytt inlägg.

Läs nu samrådshandlingarna och vässa pennan för dina synpunkter!

Jag lägger upp mina när jag fått tid att skriva, det blir nog ett lite annat perspektiv än för Aurora.

25/11 tillägg. Erfarenheter från föreningen ”Nej till vindkraft på Ripfjället” många bra råd! Vindkraftsmotstånd, att tänka på

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts