Konstutställning i Vara

Mellan 24 mars – 11 april 2012 hänger min utställning Upptäcksfärd i konst i Vara kommuns konsthall. Välkommen på vernissage kl 11 lördagen 24 mars. Kommunen bjuder på bubbel och tugg och jag bjuder på livs levande Eva…

Urvalet av målningar föll på jordnära nyanser och moder jord känsla. Jag döper inte min konst, men varje verk får en bokstav och ett nummer för identifikation. Betraktaren får således sin egen upplevelse. Spontant döper de ofta tavlan.

“Föreställande konst kan vara väldigt vackert, men det är den abstrakta konsten som fascinerar mig. Det blir en oändlig upptäcksfärd där jag överaskas om och om igen och ser ytterligare något. Min blick får något att drömma bort sig i. Inspireras av. En del tavlor fångar uppmärksamheten meddetsamma, men sen är det inte mer. Jag tycker bäst om måleri som forstätter att inspirera, fascinera, där blicken vandrar genom tavlan om och om igen. Man blir aldrig mätt på upptäcksfärden den bjuder på.”

VARA Folkbibliotek
Stora Torget
534 81 Vara
0512-312 20

Öppettider
Måndag – torsdag 9-19
Fredag 9-18
Lördag 10-13

Journalisterna dök upp medan jag hängde konsten, så det blev reportage i både Nya Lidköpings Tidning och Skaraborgs Läns Tidning.

På vernissagedagen var det strålande solsken, men det dök ändå upp en liten skara konstintresserade. En livlig diskussion med många frågor. Jättekul att möta publiken och få så mycket positiv feedback. De uppskattade speciellt hängningen.

Det är kotymt i konstvärlden att hänga allt på rad, symmetriskt. Man kan undra varför, konstnärer är ju inte millimetermänniskor.

För att konsten ska komma till sin rätt, behöver tavlorna visas så betraktaren verkligen får en upplevelse. Där det känns naturligt att låta blicken vandra vidare, utforska, på ett naturligt sätt. Där tavlorna hänger i en höjd som gör det möjligt för både små och stora att se, där man kan sitta och njuta, varva ner, och meditera på konsten.

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts