Äntligen och kvar att göra

När elektrikern var här i januari konstaterade han att styrenheten för golvvärmetermostaterna hade pajat. Enheten reklamerades och det skulle inte ta så lång tid att få det fixat. Mellan 29 januari och 23 juni är faktiskt rätt lång tid, även med tanke på Corona. Men jag är innerligt glad att det äntligen går att styra golvvärmen. Jag har kört lägre temperatur än önskat för att hela huset inte skulle bli kokhett, medan badrumsgolvet varit väl svalt. Jätteglad att elektrikern fixat allt på sin lista 😊⚡️

Jag har på egen hand nödgats felsöka golvvärmen. Snickarna var ju också här i januari och justerade då Nibepumpen. Som tur var noterade jag vad som ändrats. Det visade sig att Nibepumpen inte alls var problemet. Under de blå hattarna ställer man in liter/minut för varje slinga, egentligen är det varv, så gradmarkeringarna är missvisande. Vvs #3 (ordinarie var sjukskriven) som justerade in systemet hade misstolkat och alla slingor utom tvättstugan var nätt och jämnt öppna. I mitt hus ska de stå på 0,5 varv, förutom vardagsrumsslingan, den längsta, ska vara 4,5 varv. Tvättstugan var öppen 3 varv, den öste ut värme i parti och minut. Inte underligt att Nibepumpen väsnades och kämpade. Jag klagade på att det inte var varmt nog i vardagsrummet, och tvättestugegolvet alltid jättevarmt. Något var fel. Hur som helst, efter att ha läst på, frågat LB-Hus som skickat vidare till LK System, fick jag äntligen systemet på rätt köl. Det här ska inte jag behöva göra, det är LB-Hus ansvar. Jo jag lärde mig mycket och har en nu en grundlig förståelse för hur systemet är konstruerat. På köpet fick jag också en separat termostat för köksslingan. Det är jag glad för.

När elektrikern ändå var här fixade han automatik för utebelysningen. Styrs jätteenkelt via appen Plejd. Installerade switch i mediaskåpet, nu är Nibe Uplink inkopplat. Och så en separat termostat för vardagsrummet så jag kan ställa in köksslingan på lägre temperatur. Det var ett plus med alla mail fram och tillbaka med LK System.

Men än är det kvar att göra. Jag har tålmodigt väntat och äntlingen skulle de komma veckan efter midsommar. Sen dess har jag inget hört. Får inte svar från entreprenören vare sig via telefon, mail eller sms. Eftersom det gått så lång tid har jag samlat allt som återstår att göra klart. Den där pricken över i-et. En del kvarvarande LB-Hus, en del ÄTA:

  • märkning värmeslingor
  • måla färdig friggebod och foder balkong
  • stenskott balkongdörr
  • plana upp friggeboden, regnet samlas i hängrännan och rinner över på framsidan
  • radiator i badrummet på övervåningen blir inte varm nog, vad är felet? (Ok värme förutom i badrummet, där ligger temp 1-2 grader under vad det borde med max öppen 9 på radiator, resten står på 5-6 med bra och jämn värme.) Jag tänkte först shunten, men då hade resten av radiatorerna också varit svala, så det är något annat.
  • om tid finnes montera 5 galleriskenor
  • diskmaskinsluckan skaver mot passbiten
  • dra ut radonslang under uteplats 4 meter
  • specade fakturor för ÄTA

Jag har bokat Ölands Stenmontage för att lägga uteplatser med kalksten från Grönhögen, de kommer sista veckan i juli. Uteplatsen kommer ligga över radonslangen. Den måste dras ut innan stenläggarna kommer.

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts