Insändare: Lägg ett pussel av möjligheter. Ölandsbladet & Barometern 2 2024
| |

Publicerad i Ölandsbladet & Barometern

Jag kan ju inte låta bli att skriva. Nu senast en insändare/debattartikel om möjligheterna att hitta byggbar mark, i en kommun där myndigheters nej står som spön i backen för att skydda vår unika natur. Lägg ett pussel av möjligheter publicerades i  i Ölandsbladet 18022024 och Barometern 22022024

Kommunens tjänstemän menar att Öland är för litet för Spiroline, eller för den delen Kalmar Öland Trädgårdsprodukter. Jag är nog inte ensam om att förvånas över entusiasmen att locka hit badlandet Lalandia. Alla tre behöver rejäla ytor, skillnaden är att de två första är företag som sedan länge är etablerade i kommunen. Om kommunen anser att det saknas mark för befintlig verksamhet, var ska de hitta plats för nya?

Hur många kvadratmeter handlar det om? Tomten som Spiroline köpte i Nybro är 20 000 kvadratmeter. Kalmar Öland Trädgårdsprodukter söker cirka 10 hektar, det är 100 000 kvadratmeter. Lalandia skulle sluka fjorton gånger så mycket mark som Spiroline. Projektet i Motala skulle omfatta fem nya detaljplaner: ett stort vattenland, ett sport- och upplevelsecenter och en semesterhusanläggning – på en sammanlagd yta av 282 500 kvadratmeter mark. Södra Ölands attraktionskraft ligger i naturen i dess enkelhet, inte artificiella miljöer.

Läs hela artikeln:

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts