Unter den Linden C384 130x130cm ©2015 Eva Dillner. Akryl på duk. 19400 kr inkl moms
| |

Öland Spirar & Konstlandskapet 2023

Dela

Tema GRÖNT. När våren och Öland spirar känns det passande att visa konst i gröna nyanser. De stora helgerna avlöser varandra. Öland Spirar 11-14 maj fokus trädgård och konst, därefter Konstlandskapet 18-21 maj. En av Sveriges största konstrundor där Ölands konstrundor tillsammans med fristående gallerier bjuder in till våra ateljéer och gallerier.

Öppettider tor, fre, lör 11-17, sön 11-15
Nybovägen 15 i Grönhögen, mitt emot Medborgarhuset.

Konsten är språket utan ord. Det får vara oförutsägbart, känslosamt och väcka funderingar. Jag vet aldrig var måleriet kommer att landa när jag sätter igång. Jag använder hela färgskalan. Välkomna!

Samma helg som Öland Spirar är det även världsarvshelg.
Aktiviteter under vårens helg hittar du i broschyren här >>
Årets broschyr “EN GUIDE TILL ETT ODLINGSLANDSKAP SOM MYLLRAR MED AKTIVITETER!” kan du läsa här >>

HELA SÖDRA ÖLAND ÄR ETT VÄRLDSARV Från Karlevi i väster till Gårdby i öster och sedan hela vägen söderut sträcker sig ett underskönt landskap och en unik kulturbygd. Detta område upptogs år 2000 på Unescos lista över världsarv. Anledningen är att Södra Ölands odlingslandskap i grunden är annorlunda än andra platser på jorden. Dels för att kalkberggrunden, det milda klimatet och öns geografiska läge har resulterat i unika förutsättningar för livet på ön. Men också på grund av ölänningarnas mångtusenåriga påverkan på bygden, allt sedan stenåldern.

MÄNNISKANS LYCKADE SAMSPEL MED NATUREN När man hör ordet världsarv tänker nog många på vackra platser eller byggnader som måste skyddas från människans framfart. Med det öländska världsarvet är det snarare tvärtom, här ska samspelet mellan människa och natur skyddas och garanteras. Ta vårt älskade Stora alvar, det skulle inte finnas i sin nuvarande prakt om inte människan låtit betesdjuren forma det under årtusenden. Mycket av det som på södra Öland kan upplevas som naturens orörda skönhet är i själva verket ett lyckat samspel mellan människa och natur.

Läs mer om världsarvet Södra Ölands odlingslandskap här >>

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts