SWEA ART

Långt innan nätverk blev mode fanns SWEA, Swedish Women’s Educational Association, för svensktalande kvinnor runt om i världen. När jag återvände till Seattle från Frankrike 1991 såg min mamma till att jag kom med. Ända sen flytten från Sverige 1967 var mamma en förkämpe för svenskhetens bevarande. Det är jag otroligt tacksam för, ingen hade väl kunnat ana att jag efter mer än trettio år utomlands skulle återvända till Sverige. Här i Eksjö fanns inga Sweor så medlemskapet föll bort… men jag har besökt väldigt många SWEA avdelningar i USA och Europa sen jag kom in i författarskapet, med mina Eva partyn.

Så kom ett tips om SWEA Art, intressegrupper runt om i världen som träffas för att fördjupa sig i sina konstnärsskap och ha gemensamma utställningar. Och bara 20 mil bort i Göteborg fanns en grupp. Oj vad spännande, jag tog kontakt direkt och blev den trettonde medlemmen i Göteborgsgruppen. I höst blir det internationell samlingsutställning i Paris, tyvärr kom jag inte med innan deadline, det hade varit så roligt att få ställa ut i staden jag bott i. Men man kan inte få allt här i världen. Jag siktar på nästa, som blir i Dublin 2014. Innan dess ska vår lokala grupp ha utställning i Göteborg.
Första träffen som jag kunde vara med på var en heldagsutflykt till Annika Davidsson i Stråvalla. Otroligt inspirerande. Annika berättade om collage och textil och så fick vi vandra runt på stranden och plocka material, inta en härlig lunch, mycket prat, och så en skapande eftermiddag. Den gemensamma nämnaren i gruppen är att vi alla håller på med konst, allt från amatörer till proffs, med olika tekniker och inriktningar. Allt vi bär med oss från resor och boende utomlands påverkar förstås vårt skapande. En underbar dag – tack Annika! Jag kände mig genast hemma i gruppen. Jag var så inspirerad och taggad att den långa resan hem gick som en dans.

Många konstnärer jag känner har också bott utomlands. Om du inte redan är medlem av SWEA, ta kontakt med närmaste avdelning och hör sen av dig till SWEA Art.

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts