Art exhibitions – konstutställningar 2016

SVENSKA (English follows)

Nästa utställning blir på Gnosjös kommungalleri, 27 januari – 27 februari 2016, tema Abstrakt Expressionism. Eftersom detta är en mindre lokal blir konstverken också av det mindre formatet. Under hängningsdagen 27 januari kommer jag också träffa flera klasser från årskurs 5 tillsammans med deras bildlärare. En ny och spännande erfarenhet att få berätta om mitt sätt att skapa. Vi kommer inte att ha ett separat vernissage, men inbjuder till pressvisning kl 14 och då är även allmänheten välkommen att titta in och träffa konstnären IRL.

Abstrakt expressionism, Gnosjö kommungalleri, 2016
Abstrakt expressionism, Gnosjö kommungalleri, 2016

Utställningen Naturen i förvandling hänger kvar på Eksjö museum t.o.m. den 24 januari. Passa på att se den om du har vägarna förbi. Varmt tack till Björn Rudquist för de fina bilderna från vernissagekvällen.


Foto: © Björn Rudquist

Nedan reportage från SmålandsTidningen, Smålandsbygdens Tidning samt EksjöTidningen:

Som avslut på Eksjöutställningen blir det träff med Zonta Höglandet som får en specialvisning måndagen den 25 januari med samtal om skapande och konstnärsskap.

För första gången kommer jag vara med på Höglandets konstronda, det blir öppen ateljé och utställning hemma i Eksjö under Kristi Himmelsfärdshelgen 5 – 8 maj. Dessutom en samlingsutställning med Sävsjöbygdens konstförening 23 april – 8 maj.

Sommaren inleds med en separatutställning på G:a Fågelmuseet i Ottenby på Öland. Hit kommer turister, fågelskådare och fyrfantaster i en strid ström från alla världens hörn. Vernissage blir den 19 juni och utställningen pågår till den 27 juli. Det är alltid roligt att expandera konstupplevelsen bortom den ordinarie kulturpubliken.

ENGLISH
I’ve got quite a few art shows in the works.

  • Naturen i förvandling. Invited to group show, Eksjö Museum, Sweden. Dec 16, 2015 – Jan 24, 2016. Reception Dec 16 at 6pm
  • Solo art show, Abstrakt expressionism, Gnosjö kommungalleri, Sweden. Jan 27 – Feb 27, 2016.
  • Höglandets konstronda, open studios May 5 – 8, 2016. Group show in Sävsjö, Sweden April 23 – May 8, 2016.
  • Solo Art Show, G:a Fågelmuseet, Ottenby, Sweden. June 19 – July 27, 2016.

In the fall of 2016 I will probably participate in the SWEA Art workshops/shows in Torredembarra, Spain (September) and Cannes, France (October).

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts