Efterfixet klart

Dela

När man bygger hus finns det alltid detaljer som behöver fixas eller justeras efter inflytten. Huset sätter sig och det är många komponenter som alla ska fungera felfritt. De första sex månaderna efter slutbesiktning fixar LB-Hus det som kommer upp, därefter samlas allt till 2-årsbesiktningen. Den 18:e oktober samlades besiktningsman, kontrollansvarig, entreprenör och eftermarknadsansvarig för att gå igenom hela huset. Innan hade jag gjort en lista på saker jag sett eller hade frågor om, samt följt instruktionerna att göra rent golvbrunnar, ta bort inspektionsluckor med mera. Besiktningsprotokollet hade inga stora överraskningar eller anmärkningar, men det är ju väntat när man har bra byggare.

I måndags var det äntligen dags för snickarna att fixa det sista på listan. Några bilder från dagen…

Under mellandagarna var målaren här för att fixa alla sättningssprickor. Det är normalt att hus sätter sig och sprickorna åtgärdas efter 2-årsbesiktningen.

Sommaren 2020 sprack ett av hjulen på garageporten och handtaget på balkongdörren tappade greppet. Jag hade beställt låsbar altandörr till kontoret på entréplan, men fabriken hade beställt det till balkongdörren, en minst sagt ologisk miss. Vid slutbesiktningen bytte man låsen, men eftersom de är olika konstruktion blev det en mellanlösning. När snickarna var här i måndags blev det till slut färdigfixat så allt fungerar som det ska.

Sommaren 2020 var grävaren här. Friggeboden hade satt sig så den planades upp. Förra ägaren av tomten hade placerat den där huset nu står. Boden flyttades till nuvarande plats när husbygget satte igång våren 2019. Om jag skulle behöva åtgärda för radon, ligger en radonslang redan under huset. Skogersson visar var anslutningen ligger. Mycket att tänka på när man bygger.

Jag är så oerhört nöjd med mitt LB-hus. Det har varit en lång process, med en del hinder på vägen, men allt har blivit så bra. Hela processen från säljaren Millan Andersson, byggledare Olle Nilman, entreprenören AKarlsson med duktiga och kunniga hantverkare, Anna Nordgren Liiv på kontoret i Bromölla, kontrollansvarige Hans Göran Martinsson på MA Byggkontroll och eftermarknadsansvarige Gary Mattson på Svensk Husproduktion har bidragit till ett lyckat projekt. Tusen tack!

Hela resan för projektet ligger dokumenterad på bloggen under husbygge. Nu tar projekten i trädgården över som kommer få en egen sida med inlägg. Många bilder att sortera i vintermörkret.

close

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.