Completeness, att göra klart

Jag har väntat. Jag har varit tålmodig med tanke på Corona. Haft förståelse för att mina snickare skickades på annan ort för att fixa där annan entreprenör inte klarat jobbet. Nu innan semestertider har jag legat på, nu är det min tur. Så helt plötsligt ringde det på dörren. Nu är vi här! 😊

Eftersom det gått så lång tid hade jag samlat allt som återstår att göra klart i en lista. Den där pricken över i-et. En del kvarvarande LB-Hus, en del ÄTA.

  • märkning värmeslingor
  • måla färdig friggebod och foder balkong
  • ‘stenskott’ balkongdörr
  • plana upp friggeboden, regnet samlas i hängrännan och rinner över på framsidan
  • radiator i badrummet på övervåningen blir inte varm nog. Temperaturen ligger 1-2 grader under vad det borde med max öppen radiatior, resten står på 5-6 med bra och jämn värme.
  • om tid finnes montera 5 galleriskenor
  • dra ut radonslang under uteplats
  • specade fakturor för ÄTA

Jag var helt säker på att radonslangen låg i hörnet där uteplatsen med Ölandssten ska läggas. Men där var den inte 🤔 Den ligger runt hörnet på gaveln mellan husnummer och stuprör. Ledsen att de behövde gräva i onödan, men nu har jag förlängningsslang om jag vill lägga plattor hela vägen runt. Friggeboden med sista strykning färg harmonierar nu med huset. Konstnären är nöjd. 😊 Skadan på balkongdörren som ser ut som ett stenskott gick inte att laga. Så det glaset behöver bytas. Domkraften orkade inte lyfta friggeboden, Mr Gräv kommer nästa vecka och fixar så boden står plant och fåglarna får nyttja fågelbadet i stället för hängrännorna. Radiator i badrummet är det gissningsvis termostaten det är fel på? eftersom den på max inte producerar tillräckligt med värme. Med allt annat som var fix-prio missade vi märkning värmeslingor, nu sitter det ju bara tejp. Och så tog de sig tid att montera resterande galleriskenor på övervåningen. Det var ju “min” snickare som monterat resten och han kom ihåg hur han gjort tidigare. Supernöjd och fint blir det! Galleriet i Garaget invigdes för några veckor sen, där kan men se hur det ser ut när konsten kommit upp på väggarna.

PS. I Vedic Art är princip nr 15 ‘Completeness’, att göra klart. Inom konsten kan det handla om att lägga sista penseldraget, spänna upp duken, rama in – att helt enkelt göra klart det allra sista. Man blir färdig. Mitt husnummer är nr 15, och det vi kämpat med i husprojektet är just det lilla sista, att göra klart. Vi är nästan där. Completeness. /DS

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts