Gräs, buskar och grus

Dela

Jag hade tänkt börja med bara gräsmatta på tomten, samt buskar och klätterväxter för att rama in periferin. Jag ville bo in mig innan jag satsade på uteplatser. Det är svårt att veta i förväg var man trivs att sitta. Härnere handlar det mest om att hitta lä, på sommaren sitter vi helst och trycker intill en buske eller husvägg, eller finner ro under trädkronans skugga. Vissa saker kan man inte skjuta på framtiden. När gräsmattan väl är på plats vill man inte ha in tunga maskiner för uteplatser. Så det blev full snurr på tankeverksamheten. Jag behöver ju ändå trapp-plan vid alla dörrar. Trä, betong, ölandssten? Det visar sig att natursten är många gånger dyrare än trall. Jag vill helst ha halkfria trappor, och landade tillbaka på borstad betong. Men vid altandörrarna är det naturligt att lägga altan, och på morgonen rätt skönt att tassa ut på en yta av trä. Dessutom måste jag ha något som kommer upp i höjd, vägguttaget sitter 1,80 m upp på panelen, inte en chans att jag når den utan pall eller stege. Visserligen blir trall hal på vintern men då nyttjar man ju inte altanen. Det blir alltid en avvägning, vill jag lägga pengarna här eller där. Ölandssten är visserligen vackert, men är kostnaden värt det? Jag tänkte till att börja med lägger vi grus, ja det var ju ännu ett beslut, att bestämma vilken sort. När vi väl fått det på plats kände jag men det här blir ju perfekt. Huset är mer tradionell färg och stil, då passar grus som hand i handske. Oavsett vad man väljer, måste man sköta kanten mellan gräs och annat. Ogräs är det bara att plocka. Att kratta grus är inte speciellt betungande. Betydligt roligare än att kratsa mellan plattor.

Så tacksam för världens bästa team Nordborg och Bjärkse. Jag är supernöjd. Det blev så himla fint. Björkveden tog grannarna hand om ett antal rundor med bilen, sen blev det hemleverans. Snacka om service!

I väntan på regn behövde nysådda gräset vattnas. Så glad att jag har dagvattentank, det räckte till hela tomten. Nu är alla buskar och plommonträdet i marken som väntat. Till våren blir det mer, då ska även altan, trapp-plan och spaljéstaket byggas.

close

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.