Kakel och klinker

Plattsättarna är här hela veckan. Så spännande att se hur valen faller ut på plats. Det mesta man väljer i ett kataloghus har begränsade möjligheter, det finns a, b eller c. När det kommer till kakel och klinker är valen oändliga. Det som gör det ännu svårare är att inom ramen för det som ligger i budget 300 kr/kvm är det skralt med intressanta alternativ. Annars är standardnivån hög för t. ex. golv och kök, så man behöver inte dra på. Vad jag lärt mig idag, är att budgetvarianten jag valde för tvättstugan är tunnare och ojämn i storleken, det skiljer någon millimeter mellan plattorna, vilket gör det mycket svårare att lägga dem. Check ännu ett jag önskar jag hade vetat… annars är jag supernöjd, det blir jättefint!

Även målaren är på plats för att spackla och måla inne. Någon gång mellan samtal med säljare (processen har ju pågått några år) och nu har man ändrat standardfärg på taklister. Tidigare var de en mjuk vit S0502Y likt foder och fönster, nu är de 0500, en mer kritvit variant. Taket är 0300 så inte så långt ifrån. Jag ska ha den mjukvita färgen på väggarna men alla färger vill man ju ska harmoniera och spela bra tillsammans så att det blir en helhet. Mycket att tänka på.

Ställningarna har äntligen plockats ner så man ser hela huset, och får en känsla för trädgårdsytorna. Det visar sig att den extra VUK:en (vattenutkastare) jag beställt inte går att installera som säkert vatten, så den hoppar vi över. Som tur är beviljade kommunen dagvattentank som kommer väl till pass för trädgårdsbevattningen.

Det rullar på även för elektrikern, jag var en sväng i Kalmar för att fixa utomhusbelysning och spottar för galleriet i garaget. Det kommer bli fint.

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts