Boken Konstriket lanserad

Picture

Äntligen, efter två års arbete, är boken KONSTRIKET klar. Här kartlägger jag förutsättningarna för konstnärer och arrangörer att sätta konsten på kartan.

KONSTRIKET är Eva Dillners sjunde bok…

Kulturen är till stor del skattefinansierad i Sverige – oavsett vilket parti som sitter på makten. Av alla dessa pengar från stat, kommun och landsting/region går en försvinnande liten del till de som skapar konsten, själva utövarna. Det blir som en eftertanke i budgeten, då bara smulor finns kvar. Avtal och arvodesrekommendationer följs helt enkelt inte och yrkeskonstnären förväntas ställa upp på oskäliga villkor eller helt gratis. Vi kan kalla det trafficking i konstnärer. Det borde vara tvärtom. Vi borde komma först i budgeten. För utan kulturutövare finns ingen kultur att uppleva.

Så varför har jag valt att kalla boken KONSTRIKET? Därfor att det finns en sån oerhörd potential med många ljusglimtar och eldsjälar.

Vi lever i ett kreativt land. Svenska datorspel är i världstopp. Vi är tredje största exportlandet av musik, efter USA och Storbritannien. Vi har fler körer per capita än något annat land i världen. Vi är ett av de förlagtätaste länderna i världen. Det svenska deckarfenomenet går som tåget. Vi är världsledande inom produktion och distribution av ljudböcker på Internet. Vi lär vara ett av de mest uppfinningsrika länderna i världen… och så har vi förstås en massa kreativa konstnärer. Därav tanken om KONSTRIKET, att vi har potentialen att sätta konsten på kartan, göra Sverige berömt och världsledande på ännu ett område: konsten. Men då måste vi skapa förutsättningar för att yrkeskonstnärer ska kunna leva på sin konst. Det är förvånansvärt enkelt – vänd på perspektivet. Börja med kärnan i verksamheten, konstnären, kulturutövaren, sätt oss i första rummet och villkora alla skattemedel att avtal, arvoden och upphovsrättsliga ersättningar respekteras och följs. Då kan vi skapa ett KONSTRIKET värt namnet.

KONSTRIKET ges ut i tryck och som e- och ljubok och finns att köpa på Adlibris, Bokus, Amazon samt Barnes & Noble. Direktlänkar hittar du på sidan https://www.evadillner.com/konstriket.html – här kan du provlyssna till ljudboken, läsa några sidor och se hur den tryckta boken ser ut, kolla innehållsförteckningen, beställa recensionsexemplar samt ta del av Röster om boken (så småningom kommer boken även på Audible, Kindle och iBooks).

EVA DILLNER är en internationellt yrkesverksam konstnär och författare som specialiserat sig på kreativa och terapeutiska processer för inspiration och transformation. Konstnärligt uttrycker hon sig via den abstrakta expressionismen, där både känslor och andlighet spelar en betydande roll. Eva låter intuitionen, eller känslan, styra måleriet – som en upptäcktsfärd, spännande att se vad som vill växa fram på duken genom att låta processen ta över, bortom de begränsade tankarna. Eva har bott större delen av sitt liv utomlands, 30 år i USA och 2 år i Frankrike. Medlem i KRO, BUS, KC & SWEA Art. Representerad i privata och offentliga samlingar i Indien, USA, England, Tyskland, Turkiet, Belgien, Norge och Sverige. Eva har gett ut fyra böcker på engelska samt tre på svenska. Konstriket är hennes sjunde bok. Hon har figurerat i media lokalt och internationellt.
www.evadillner.com

PS to my English readers. The above book launch is in Swedish and is particular to the Swedish art scene. Next newsletter will be about upcoming exhibitions in Sweden and abroad.


Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts