Detaljer

Dela

Nu går det långsammare, eller rättare sagt syns detaljarbetet inte lika mycket som de stora penseldragen. Takavvattning monteras, ventilation och taklucka, plåtarbete, fillbräder och knutar spikas upp, små skavanker fixas som uppstått vid transport och stommontering.

Längs tomtgränsen har jag börjat plantera buskar där man inte längre behöver komma in med maskiner och leveranser. Hos grannarna fick jag gräva upp skott från syrenbuskar, i olika färger. De kompletterar inköpen från Albrunna perenner. Passade på att beställa till hösten, då det är läge att plantera.

I veckan har jag varit på Kakelservice i Nättraby för att välja kakel och klinker. Oavsett om man tittar på nätet, går i butiker, bläddrar i kataloger… så är det en process, som tar tid. Jag började med vad kan jag få för den budget som ingår i huset. Trodde vi hade hittat en bra lösning. Men så funderar man vidare, vände på ekvationen, om jag utgår från att hitta det som är snyggt… var landar jag då? Åkte till lokala Kakelcenter, eftersom jag inte skulle handla fick jag vandra runt ostört och bläddra. Då föll allt på plats! Jag hittade den saknade pusselbiten. Det är processen som helhet som gör att man till slut hittar alla bitar. Att ha en kunnig säljare hjälpte förstås, Jeanette kan sitt sortiment och har god blick för färgnyanser.

Färger och mönster behöver ju hänga ihop. Innerväggar kommer målas i vit S 0502-Y, samma standardfärg som fönster, garderober osv. Köket kommer vara vitt, med vita vitvaror, bänk i marmorliknande mönster. Huset har läckra fönsterbänkar i kalksten i gråbrunt, Azul Casçais. Parkettgolv Kährs Ek Lecco, furutrappan vid entrén målad i vitlasyr. Till entrén valde jag Bistrot Augustus matt 30×30, plattan är väldigt lik fönsterbänken. Likaså kakel i köket Bistrot Brick Crux taupe 7,5×30 harmonierar med fönsterbänkar och övrig färgsättning. Till dusch nere vit matt 20×40 vägg, Cemento Azzuro 20×20 golv. Tvättstugan får ett budgetgolv i Mineral Sand 20×20. Bad uppe vit matt 20×40 vägg, två vertikala ränder med Mosaik White mix Glam 1,5×1,5 och golv Cemento Blu 20×20.

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts