SVT Sydöland val

Tack för allt stöd

Dela

Nu är rösterna räknade för kommunvalet i Mörbylånga. Totalt i kommunen landar övriga partier, det vill säga Alternativ för Sverige, på 0,7 procent. I mitt eget valdistrikt fick jag 2,2 procent av rösterna. Här ligger ju också frågorna som jag drivit lokalt. Jag är oerhört tacksam för allt stöd, men tyvärr räckte det inte ända fram till kommunfullmäktige denna gång.

Att nå ut med kaffepengar till budget med en liten organisation är inte helt lätt. Vi har gjort vad vi kunnat med de medel vi har. Vi har lyckats med att få in insändare, varit med på marknader och torgmöten. Framförallt har vi delat mängder med flygblad. Utan “fotfolket” skulle ingen organisation fungera, de är alla hjältar i det tysta, som varken syns eller hörs när fokus hamnar på några få av oss. Ett stort tack till kretsansvariga och alla vardagshjältar!

Att köra runt i sin egen kommun och lappa brevlådor är lärorikt. Man åker på småvägar och upptäcker byar och landskap man annars aldrig skulle se. Man får en massa nya vänner, som också tror på en annan framtid för Sverige, där befolkningen inte är en kassako för allsköns projekt och där den egna befolkningens väl och ve sätts i första rummet.

Än är inte resultatet klart för riksdagsrösterna, under övriga partiers 1,5% klumpar man ihop AfS, MED och Nyans. På kommunnivå gick Nyans starkt framåt i invandrartäta områden. Hur stor andel som gått till AfS i hela riket får vi vänta några dagar för att veta resultatet. Många vi pratat med vill se vår politik, men de valde att rösta SD i detta val. Svenskar är långsamma att ändra hur de röstar. Om alla skulle rösta för den politik de tror på skulle den politiska kartan ritas om.

Att ge upp ligger inte i Skyttens natur. Flera gånger under mitt liv har närstående spontant citerat Heidenstam: “Skönare lyss till en sträng som brast, än att aldrig ha spänt sin båge.” Efter vila, återhämting och eftertanke reser vi oss upp, och tar nya tag.

Än en gång, tack för allt stöd!

close

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *