Eva Dillner

Riksdagslistan presenterad

Dela

Man vet aldrig var livets äventyr leder. Att jag skulle bli politiker var helt otippat för mig. Men allt jag lärt mig och upplevt, alla kunskaper och erfarenheter smälter nu samman och ger mig livets mest spännande uppdrag. Det är som en osynlig hand förberett mig för just detta. Här kommer jag till min rätt på ett sätt där hela jag får vara med.

Hedrad att stå som nr 31 på riksdagslistan för Alternativ för Sverige, som presenterades vid en digital presskonferens.
Partiet går till val med en gemensam lista för hela landet, med stor geografisk och yrkesmässig bredd.

Eva Dillner

Partiledare Gustav Kasselstrand kommenterar:
– Vi presenterar den i särklass starkaste riksdagslistan av alla partier. Vi har en bredd som andra partier saknar. Hos riksdagspartierna är det nästan bara yrkespolitiker eller politiska tjänstemän som får kandidera. Ofta har de förlorat både sitt sunda förnuft och kontakten med verkligheten utanför riksdagens korridorer. Alternativ för Sverige består av medborgare som lever och verkar i det samhälle vi själva vill förändra.

31. Eva Dillner

Civilingenjör, Mörbylånga 

I grunden civilingenjör, nu främst verksam som bloggare, konstnär och författare. Har varit medlem i partiet sedan 2018. Vill verka för att svensk energiproduktion blir stabil och planerbar, med skäliga priser för hela landet. Har bott i USA i 30 år och Frankrike i två år. På fritiden älskar hon att vandra och är dessutom en nybliven trädgårdsentusiast.

För fyra år sen flyttade jag ner till Grönhögen på sydligaste Öland, där mitt samhällsengagemang för en levande landsbygd tog fart. På bloggen kan du läsa mer under fliken Sydöland och Energi
Jag blev invald i det opolitiska lokala sockenrådet Nätverk Sydöland. Där leder jag arbetsgruppen för Bofrågor. Nu tar jag steget in i politiken. Jag kandiderar även i kommunvalet i Mörbylånga.

Inför valet 2018 skrev jag boken Bortom förnekelsens dimmor, den ligger nu som följetong, en public service att informationsbilda. När någon gång på gång vägrar ta debatten, då blir jag nyfiken. När någon gång på gång anklagar den andre för att vara fientlig i alla dess former, då blir jag nyfiken. När någon gång på gång mobbar demokratiskt valda företrädare, då blir jag nyfiken. Vad är det som de inte vill att vi ska veta? Jag gjorde som så många andra. Jag läste på. 2018 skrev jag en bok. Nu ger jag mig in i politiken. Jag kunde inte sitta kvar på läktaren längre.

Informationsbilda

För att förstå politiska frågor och förslag, behöver allmänheten grundläggande information. Den som enbart förlitar sig på SVT och DN kan ha svårt att förstå hur vi landat i våra ställningstaganden. Nya medier har fyllt informationsglappet. De talar klartext, publicerar siffror och låter sakkunniga komma till tals – oavsett om de är politiskt korrekta eller inte. Det är nya medier som producerat en av de bästa dokumentärerna om vindkraftens baksida, med sakkunniga experter som förklarar hur hela energisystemet fungerar.

Inför valet 2022 har Nya Tider en hel serie med djupare reportage. Alternativ för Sveriges kommunsatsning spänner tre helsidor. En längre intervju med partiledare Gustav Kasselstrand följs av flera kommunkandidater. Läkaren Mikael Simm från Hässleholm vill göra Sverige svenskt igen genom att riva upp avtalen med Migrationsverket och etablera ett återvandringscentrum. Rätten att få vård och omsorg på svenska är en av profilfrågorna för Mattias From i Kungsbacka. I Mörbylånga går vi till val på nej till utbyggd vindkraft. Här hotas världsarvet södra Ölands odlingslandskap av industriell havsbaserad vindkraft med hundratals verk upp till 375 meter höga. I Järfälla kandiderar Jonas Serneholt, en kommun där svenskarna numera är 50 procent av befolkningen. Sonen blev misshandlad och förnedringsrånad av kriminella invandrare. De fick milda straff och trakasserierna fortsatte. I frustration skrev Jonas på sociala medier, han blev anmäld för “hets mot folkgrupp” och dömdes att betala böter. Vi ska inte anpassa oss, eller bli en minoritet i vårt eget land.

Alternativ för Sverige kandiderar i mer än 50 kommuner. Listan hittar du här och titta gärna på den digitala presskonferensen med intervjuer.

close

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.