Konstnären ger sig in i politiken

Replik på insändare

Dela

Rättelse 21052022. Idag publicerades min slutreplik.

Långt ifrån alla insändare publiceras. Som en reaktion på Ölandsbladets artikel om min kandidatur i valet 2022 för Alternativ för Sverige i Mörbylånga kommun och riksdagsvalet skrevs en insändare. Jag replikerade naturligtvis, varpå det kom en replik. Den svarade jag på, men den har inte publicerats. Här min slutreplik (därefter artikel och mitt första svar):

Helt kort
Än en gång blandar Peter Strand ihop begreppen. 
Hur skatterna används är en berättigad fråga som ställs av många medborgare. 
Vi ställer inte om med vindkraften.
Sverige har redan fossilfri vatten- och kärnkraft. Vi har inga åsikter om medicinska behandlingar, det är individens beslut.
Sverige har arbetskraft, cirka 1,3 miljoner människor är inte självförsörjande enligt Svenskt Näringsliv.
2021 beviljades 95.000 uppehållstillstånd, varav 60% asyl/anhörig och 26% arbetskraft, främst från Thailand och Indien. De två överlägset vanligaste yrkesgrupperna för arbetskraftsinvandrare var  bärplockare följt av IT-specialister.
Resursbehovet per 100.000 invånare är 420 nya läkare, 1.200 nya sjuksköterskor, 4.000 nya lärare, 200 nya poliser, 1.400 m3 rent vatten per dag, 1,5 TWh el (270 vindkraftverk), 40.000 nya lägenheter och 125 nya tandläkare. I och med att migrationen till Sverige inte tillför arbetskraft i samma utsträckning som resursbehoven ökar, blir problemen värre.
Eva Dillner, kandidat i kommunvalet Mörbylånga & riksdagsvalet, Alternativ för Sverige – Kalmar län

close

Följ via epost - alla inlägg

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *