Våga Leva av Eva Dillner

Många läsare som hittat boken har hört av sig med entusiasm. De uppskattar att den är så personlig, så mänsklig och naturlig. De har känt sig inspirerade att äntligen ta det där steget ut i det okända… att våga satsa på den där drömmen som legat och viskat i deras hjärtan. Boken har väckt funderingar och tankar, bekräftat vad de innerst inne redanvisste, eller skakat om i sättet att se på livet. Läsarna upplever att det är som jag sitter i soffan bredvid dem och vi samtalar över muggar med te, medan snöflingorna sakta dalar utanför i vintermörkret… Övningar och meditationer är samlade i slutet av boken, hela fyra timma i ljudboksversionen. En bok lämpad för studiecirklar och kurser.

 

…om boken

Eva Dillner förespår en framtid där meditationsrum är lika självklara på ett företag som en konferenslokal, där behandlingsrum hemma är lika naturligt som en bastu eller datahörna. Med denna boks hjälp kan du bli mer sann med dig själv och din omgivning. Eva leder dig lätt och naturligt, hon tar dig varsamt i handen och leder dig in i livets dans och magi…

 

Läsare uppskattar att boken är så personlig, så mänsklig och naturlig. De har känt sig inspirerade att äntligen ta det där steget ut i det okända… att våga satsa på den där drömmen som legat och viskat i deras hjärtan. Boken har väckt funderingar och tankar, bekräftat vad de innerst inne redan visste, eller skakat om i sättet att se på livet. Läsarna upplever att det är som Eva sitter i soffan bredvid dem och vi samtalar över muggar med te, medan snöflingorna sakta dalar utanför i vintermörkret… Övningar och meditationer är samlade i slutet av boken, hela fyra timmar i ljudboksversionen. En bok lämpad för studiecirklar och kurser.

 

EVA DILLNER är en internationellt yrkesverksam konstnär och författare som specialiserat sig på kreativa och terapeutiska processer för inspiration och transformation. Eva har bott större delen av sitt liv utanför Sveriges gränser, 30 år i USA och 2 år i Frankrike. Hennes konst finns i privata och offentliga samlingar i Indien, USA, England, Tyskland, Turkiet, Belgien, Norge och Sverige. Hösten 1990 var hon utbränd. När hon blev friställd våren 1991 började hon studera terapi och personlig utveckling för sin egen skull. Hon lärde sig hitta tillbaka till livet och är utbildad av pionjärer inom branschen i USA och Europa. Tidigare arbetade hon med resultatinriktad projektledning och organisationsförändringar där medarbetare fick större inflytande och ansvar. Hon är i grunden civilingenjör. Eva har gett ut fyra böcker på engelska samt två på svenska och skriver nu på sin sjunde bok “Konstnären, arrangörerna & politiken”. Hon har figurerat i media lokalt och internationellt.

 

Våga Leva finns i tryck och som e- och ljudbok via nätbutiker och bokhandlare världen runt.

 

VÅGA LEVA

© 2006 EVA DILLNER

(nytt omslag och beskrivande text 2014)

Förlag Divine Design

Boken är 152×229 mm

275 sidor, 15 timmar

Finns som inbunden med mjuka pärmar, e-bok och ljudbok.

 

Röster om boken

“Eva Dillner har på ett mycket personligt sätt delgivit läsaren glimtar ur sitt liv inflätat med filosofiska tankar.” Lektörsutlåtande BTJ.

 

“Förresten så rekommenderar jag boken “Våga Leva” tusen gånger om. Det är som att sitta och prata med en väldigt klok vän. Jag skrattar, gråter, flinar och håller med om varannat. Hon pratar om allt mellan himmel och jord och är så klok. Mycket om att våga gå emot samhället och bara må bra som man är.”

Bloggaren Jonnah

 

Eva Dillners “Att våga leva” är en intressant bok. Det är under alla omständigheter en bok som är svår att kategorisera eller lägga i ett fack, men “filosofi” ligger nära till hands, och är en kategori som jag sällan läser. Speciellt av nutida författare. Jag är också medvetet skeptisk till flera av de teman som behandlas i boken. Meditation. Följa flödet. Frigörande dans… vad är det liksom?

Men Dillner förvånar. Mycket av innehållet är ändå sakligt och konkret. Och samtidigt tankeväckande, inspirerande. I huvudsak är det en bok kring just temat att våga leva, ta itu med rädslor, leva ett friskt liv. Något som vi alla kan relatera till, oavsett om vi idag är sjuka eller friska. Detta i kombination med ett språk som är väldigt personligt, både genom berättelser om egna erfarenheter, men också genom ett nära och personligt språk i andra delar och berättelser, gör det till en bok som vänder sig till en ganska bred skara läsare. Här finns något att hämta för de flesta.

Även om jag i flera delar inte håller med i det förmodade budskapet, så inspirerar innehållet till tankar. Jag skriver också “det förmodade” budskapet då jag är osäker på om syftet verkligen är att förmedla ett budskap, eller kanske just att väcka tankar. Och det lyckas “Att våga leva” med.

Mattias på Goodreads

Download
Lång resa för att lära sig våga leva Smålandsbygdens Tidning 3/2/2007
smbt2007.pdf
Adobe Acrobat Document 461.8 KB
Download
Dillners livserfarenhet Eksjö-Tidningen 2/2007
ET2007.pdf
Adobe Acrobat Document 59.6 KB

Download
Provläs kapitel
Vaga Leva Sample Chapters.pdf
Adobe Acrobat Document 461.1 KB

Finns på Bokus, Adlibris, Amazon, Barnes & Noble, Audible, iBooks och bibliotek