Bortom förnekelsens dimmor av Eva Dillner

Åttonde boken är min kortaste hittills, en essens av allt jag läst och funderat över de senaste åren. Bortom förnekelsens dimmor syftar förstås till hur samhällsdebatten är allt annat än sund. 

 

Jag träffar på fler och fler vanliga medborgare som, likt jag,  sitter och plöjer igenom digra texter om ekonomi, historia, politik, migration, religion och så vidare... som aldrig tidigare engagerat sig i politiken eller sam­hällsbygget. Den litteratur som jag skulle förvänta mig att politiker och journalister är insatta i ­men för få är det,­ så det blir upp till medborgarna att läsa in sig på för dem helt främmande områden. 

 

Jag har läst mängder med böcker, följt bloggar, debatter och inlägg och flitigt delat och diskuterat i sociala medier. Jag har faktiskt läst partiernas program på deras egna hemsidor och inte bara förlitat mig på journalisters eller vänners intryck. Skillnaderna kan vara rätt stora. De flesta har varken intresse eller tid att göra det. I boken har jag försökt fånga det väsentliga, varvat med mina egna funderingar och slutsatser. Texten är kort, endast 75 sidor, i lättläst 11pt Georgia.

 

Kapitel Ett misslyckat experiment - Egen kraft eller beroende - Läs på - Schengen - Identitet - EU - Nära och naturligt - Behöver vi bli fler - Enkla jobb - Skolan - NATO - Språk - Värdighet - Tillfällig hjälp är inte livstids försörjning - Asylindustrin - Importerade problem - Godnatt turist-Sverige - Idyllen som försvann - Bomber och granater - En fredskår - Att ställa krav - Tiggeri - Kvinnofrid - Starka berättelser - Kvinnans roll förändras - Isbrytare - De är inte ensamma - Ingen är så svensk som en utlandssvensk - Individens kraft - Egen härd är guld värd - Skatterna slösas bort - Företagen är motorn i svensk ekonomi - Återvandring - Besluten som skapar framtiden - När friheten försvinner

Boken distribueras till internetbokhandlare runtom i världen.

Föreningar, bokklubbar, bokhandlare och organisationer kan beställa direkt från förlaget till F-pris (förlagspris) plus frakt. Jag skickar gärna recensionsexemplar till journalister och bloggare.

 

Tipsa gärna ditt bibliotek att köpa in den. Boken kommer skickas till BTJ, Bibliotekstjänst, för lektörsutlåtande.